Hårt politiskt arbete ger utdelning-Gott Nytt År Allihopa!

Nu börjar året närmar sig sitt slut och jag hoppas att alla får möjlighet till välförtjänt vila och ledighet under helgerna. Det har varit en ganska intensiv politisk höst, både på jobbet och på fritiden, med många möten och mycket politiskt arbete inför valåret 2014. Även privat har det varit tungt med sjukdom och dödsfall i familjen och då måste man naturligtvis prioritera familjen och släkten först. Ibland känns det som att tiden inte räcker till och ibland undrar man om det är värt allt besvär. Att sitta som vänsterpartist i opposition i en kommun som styrs av sossar och moderater med passivt stöd av SD är sannerligen en utmaning.

Men det hårda politiska arbetet ger även utdelning. Två av de motioner som jag har varit med och skrivit har bifallits. Dels att Katrineholms kommun skall utreda barnfattigdomen och dess konsekvenser i kommunen och komma med konkreta förslag för att mildra dess effekter och dels förslaget att de kommunala skolorna i Katrineholm skall erbjuda organiserad läxhjälp under eller i anslutning till skoldagen under ledning av utbildade pedagoger.

En annan fråga som jag har lyft i kommunfullmäktige är att det har varit allt svårare för Katrineholmare som är utan fast anställning att få tag på en lägenhet i kommunen. KFAB och privata hyresvärdar ställer krav på fast inkomst och godtar inte alltid a-kassa eller sjukpenning vilket gör att alltfler Katrineholmare har tvingas till socialen för att få hjälp med att hitta en bostad. De sociala kontrakten har ökat i antal. Nu har fullmäktige belutat att införa en kommunal hyresgaranti för de som har försörjningsstöd efter överenskommelse mellan kommunen och hyresvärden vilket är ett steg i rätt riktning. Katrineholms kommunala fastighhetsbolag KFAB har ställt sig positiv till hyresgarantin men tyvärr tvekar de privata hyresvärdarna.

Valåret 2014 kommer att inledas med partiets kongress i Stockholm där jag kommer att delta och här i Katrineholm inleder vi med årsmötet den 2 februari där vi fastställer kandidatlistan till kommunvalet. Det politiska arbetet kommer att fortsätta för min del under 2014 och förhoppningsvis ge utdelning i form av en ny regeriing i Sverige och en ny majoritet i Katrineholm.

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: