Katrineholm inget bra skyltfönster för Anders Borg.

Finansminister Anders Borgs hemkommun är Katrineholm. I Katrineholm delar dessutom hans parti, moderaterna, makten med socialdemokraterna. Socialdemokraterna förlorade sitt 90-åriga maktinnehav med egen majoritet i kommunen efter valet 2010 och valde då att inleda ett samarbete med huvudfienden moderaterna, ett samarbete som är kontroversiellt i de flesta lägren, däribland respektive partiers medlemmar och väljare. Anders Borgs och moderaternas politiska huvudlinje har varit att sänka skatter och att jaga arbetslösa och sjuka, den så kallade ”arbetslinjen”. Om syftet med arbetslinjen har varit att få människor i arbete så har den sannerligen misslyckats. Katrineholm har en hög arbetslöshet och en skyhög ungdomsarbetslöshet. Och alltfler av de arbetslösa i kommunen hänvisas till försörjningsstöd i takt med att arbetslöshetsförsäkringen har urholkats. Anders Borgs politik har tvingat in människor i ett bidragsberoende där man nätt och jämt överlever och hans hemkommun brottas med skenande kostnader för försörjningsstödet, huvudsakligen beroende på just den höga arbetslösheten. Anders Borgs hemkommun är inget bra skyltfönster för den moderatledda regeringen, men den återspeglar den verklighet som är ett resultat av deras politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: