Schyssta villkor i Eskilstuna.

Vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet, som utgör den politiska majoriteten i Eskilstuna, har idag beslutat att ställa krav på schyssta villkor och kollektivavtal vid upphandlingar. Socialdemokraterna i Katrineholm påstår att det är olagligt och vägrar, en fråga som vi i Vänsterpartiet i Katrineholm driver. Bra jobbat Eskilstuna…

Frågan är varför Socialdemokraterna i Katrineholm så hårdnackat motsätter sig vad som borde vara självklara saker för ett parti som tillhör arbetarrörelsen! Frågan är varför fackligt aktiva socialdemokrater i Katrineholm sitter i fullmäktige och röstar emot krav på schyssta villkor och kollektivavtal vid kommunala upphandlingar? Är det samarbetet med moderaterna som spökar eller är det helt enkelt så att S i Katrineholm inte längre anser kollektivavtalen och bra arbetsvillkor vara en viktig fråga att stå upp för? De avslog en liknande motion när de hade egen majoritet förra mandatperioden.

De Katrineholmare som tycker att bra arbetsvillkor, löner och kollektivavtal är en viktig del av en fungerande arbetsmarknad och att kommunen skall föregå med gott exempel kan lägga sin röst på Vänsterpartiet i höstens val.

3 reaktioner till “Schyssta villkor i Eskilstuna.”

  1. Och förresten: vad gör du med oss som tillhör fackföreningar som *medvetet* ställer sig utanför kollektivavtalsmodellen – men ändock förespråkar bra arbetsvillkor, trygga anställningsvillkor och bra lön, kanske rent av mer så än LO-/TCO-facken? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: