Vänsterpartiet behövs för att stoppa vinstuttagen i välfärden!

Det kommande valet den 14 september handlar om att välja vilket samhälle vi vill ha i Sverige. Det är ett val mellan höger och vänster.

Vill vi ha en politik som ger ökade klyftor? Eller vill vi ha en politik som minskar klyftorna och ökar jämlikheten i Sverige? Vill vi ha en politik som gynnar banker, storfinanser och vinstuttag ur välfärden? Eller vill vi ha en politik som sätter medborgaren och välfärden först?

Det är ganska enkelt egentligen. Om man vill ha en politik i Sverige som medvetet håller arbetslösheten på en hög nivå, samtidigt som man monterar ned välfärden och a-kassan för att kunna skapa en låglönemarknad och som ökar klyftorna i samhället med en ökande fattigdom och i dess spår, ja, då röstar man på högern. Om man vill ha en politik för full sysselsättning, jämlikhet och antirasism där vi bryter de maktstrukturer som finns idag och som stoppar vinstuttag från välfärden, som minskar klyftorna, som ökar jämlikheten och jämställdheten, så röstar man på vänstern.

Sverige har inte råd med fyra år till av borgerlig politik. Sverige har inte råd med fyra år till av utförsäljningar, privatiseringar, massarbetslöshet, fattigdom och egoism. Ett starkt vänsterparti blir en garant för en annan politik och därför är varje röst på vänstern viktig för att det är endast med ett Vänsterparti som sitter i regeringen som vi kan ändra på den politik som förs idag. Det är endast med ett Vänsterparti som sitter i regeringen och i styret av våra landsting och kommuner som vi kan stoppa privatiseringar av det offentliga, av det vi äger tillsammans. Det är endast med Vänsterpartiet som man kommer att sätta ett stopp för vinstuttag i välfärden. Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer inte tillsammans eller i samarbete med borgerliga partier att åstadkomma detta.

Därför behövs Vänsterpartiet i både regeringen och i styret i landstinget och de sörmländska kommunerna.

Tony Rosendahl Vänsterpartiet Katrineholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: