Svårt att njuta av det svenska sommarvädret just nu

Jag har jobbat i drygt en vecka nu efter semestern och precis som alla andra passar på att njuta när tillfälle ges av det extraordinära sommarvädret vi har för tillfället genom att ta ett dopp i någon av de många sjöarna som vi har här i Sörmland.  Passade på igår att besöka Djulöområdet (För de som är utsocknes ifrån så är Djulöområdet vårt rekreationsområde i Katrineholm med Bad, minigolf, camping mm) och gå på bakluckeloppis och titta på veteranbilskortegen som markerade starten på Katrineholmsveckan då stan sjuder av liv och aktiviteter. Semestern var både skön och välbehövlig efter en intensiv vår med allt vad det innebar av arbete och planering inför valrörelsen (inklusive EU-valet). Valrörelsen kommer så sakteliga igång igen efter sommaruppehållet och det blir intensivt i veckorna fram till valdagen.

Tyvärr är det svårt att njuta fullt ut just nu av vädret och aktiviteterna och samtidigt koncentrera sig på politiken och valrörelsen när man dagligen ser bilder på dödade män, kvinnor och barn, oskyldiga som dödas skoningslöst av den israeliska militären i Gaza i vad som torde vara en av historiens mest ojämna konflikter rent militärt. Låt oss vara tydliga, Israel är en ockupationsmakt och driver en politik mot palestinierna som närmast kan betecknas som en apartheidpolitik. Det Israel gör just nu kan inte beskrivas som något annat än krigsbrott. Israel har en av världens största och modernaste krigsmakter med F-16 stridsflygplan, Apache helikoptrar, Merkava stridsvagnar och den högteknologi som följer med dessa vapenssytem. En högteknologi som gör att det går att skilja stridande från icke stridande, att skilja barn från vuxna och skilja civil infrastruktur från militärinfrastruktur. Ändå är den stora majoriteten av de nu 1 868 dödade palestinierna civila, varav minst en fjärdedel är barn. Ändå bombas FN-skolor fyllda med barn och flyktingar trots att Israelerna vet precis var dessa byggnader ligger. Detta tyder på att attackerna mot civila mål är en medveten strategi för att tvinga palestinierna till total underkastelse.

Nej, det går sannerligen inte att njuta fullt ut av det underbara svenska sommarvädret just nu.

Här nedan finns lite länkar för den som vill läsa mer.

http://stopwar.org.uk/news/today-i-saw-a-weeping-palestinian-man-holding-a-plastic-bag-of-meat-it-was-his-son#.U96fLBYVHfP

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article19311361.ab

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: