Besvikna S väljare

Det har nu gått en vecka sen socialdemokraterna i Katrineholm meddelade att de tänkte fortsätta samarbetet med moderaterna trots att valresultatet hade gett en rödröd majoritet, en majoritet som hade varit välbehövlig för Katrineholm och kommunens välfärd. Vilken riktning som majoritetssamarbetet tar under kommande mandatperiod återstår att se.

De väljare som jag har pratat med efter valet och som la sin röst på S är besvikna. ”Vi röstade på S för att få bort moderaterna” är ett vanligt återkommande tema, ”inte för att de skulle fortsätta med samarbetet”, och om S inte fick egen majoritet så tyckte de flesta att ”S naturligtvis skulle samarbeta med Vänsterpartiet.” Samma sak hör jag från besvikna medlemmar. Jag hoppas att väljarna kommer ihåg detta svek om fyra år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: