Nyval

Nyval…bara kavla upp ärmarna och jobba vidare……..men då gäller det att mobilisera vänstern och vara ett tydligt alternativ (vänster) och inte anpassa retoriken efter de andra partierna. Klassklyftorna måste belysas och vår omfördelningspolitik prioriteras.

Pajaseriet som vi har fått beskåda de två senaste dagarna riskerar naturligtvis att fortsätta även efter ett nyval. Röster har höjts för att det är dags att bryta blockpolitiken för att hindra SD.s inflytande och deras roll som vågmästare men erfarenheten i Europa har visat att de rasistiska partierna bara fått ökat stöd när blocköverskridande uppgörelser har ingåtts. Läs gärna artikeln i Flamman.

http://www.flamman.se/destabilisering-ar-malet-for-sd

De som förespråkar ett blocköverskridande regeringsalternativ, bland andra kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, Göran Dahlström (s), har ingenting förstått. Att släta ut skillnaderna mellan partierna och inte ge väljarna alternativ spelar ofta de främlingsfientliga partierna i händerna.

Därför behövs det tydliga alternativ i politiken där vänstern måste vara tydlig med sin politik och där klassfrågorna tydliggörs. Att bedriva en stark och generell välfärdspolitik är också ett led i en bra integrationspolitik. Arbetstillfällen, bra bostäder som människor har råd att bo i och en skola som inte segregerar. Integrationspolitiken blir därmed också ett led i utjämnandet av klassklyftorna.

Nyvalet måste leda till en vänster majoritet, helst bara med V och S, annars har ingenting vunnits. Ett blocköverskridande samarbete mellan S och en eller flera borgerliga partier kommer inte att leda till några omvälvande förändringar och kommer inte att utjämna klassklyftorna eller omfördela samhällets resurser mer rättvist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: