Viktiga välfärdsreformer i budgeten

På tisdagen redogjorde Vänsterpartiet för några av de viktigaste välfärds-reformerna som vi kommit överens med regeringen om i budgeten. Det blir stora satsningar på äldreomsorgen och förlossningsvården, men även gratis medicin för barn och stabilt stöd till kvinnojourerna.

– Detta är viktiga reformer för att bygga framtidens välfärd, vilket är oerhört centralt inte minst för oss kvinnor.  Det var med stor besvikelse vi kunde se Sverigedemokraterna och de borgerliga partierna fälla höstens budget. Nu är det med stor glädje som vi berättar att dessa reformer kan bli verklighet trots allt, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

– Den största reformen i pengar räknat är ökade resurser till äldreomsorgen. Vi lägger en miljard redan i år och två miljarder årligen under kommande år. Det är hög tid att gamla mamma kan få den tid och omsorg hon förtjänar och personalen få bättre arbetsvillkor, säger Ulla Andersson.

Följande reformer kommer att bli verklighet tack vare budgetsamarbetet mellan regeringen och Vänsterpartiet:

  • Ökade resurser till äldreomsorgen
  • Mer pengar till förlossningsvården
  • Gratis medicin för alla barn
  • Glasögonbidrag till alla barn
  • Höjt underhållsstöd
  • Stabilt stöd till kvinnojourerna

Ladda hem underlaget här (pdf)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: