Dags att se över överförymndarskapet.

Överförmyndarens lämplighet kan starkt ifrågasättas efter hens senaste inlägg på fb om att stoppa alla invandring och flyktingmottagning.

http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.3366733

Överförmyndaren i Katrineholm är bland annat ansvarig för godemän för ensamkommande flyktingbarn och det får inte råda någon tvekan om viljan från överförmyndaren att fullfölja sitt uppdrag och ansvar på ett professionellt sätt utan fördomar eller färgad av politiska åsikter. Jag vill hedra de socialdemokrater som tagit avstånd från överförmyndarens ståndpunkter och anser att de inom s i Katrineholm som försöker släta över det hela agerar ryggradslöst.

De som påstår att ”båten är full”, som överförmyndaren har gjort på sin FB sida, och som hävdar att bostadsbrist, arbetslöshet, fattigdom medmera beror på flyktingmottagning och rumänska tiggare ska påvisa sambanden. Det har de inte gjort. De brister som finns idag beror på flera decennier av en felaktig ekonomisk politik, sned inkomstfördelning och nedmontering av välfärden med ökade klyftor som resultat, inte på flyktingbarn. Ett stopp för mottagning ändrar ingenting, möjligtvis gör det några SD.are och andra rasister gladare men pensionärerna och andra kommer inte att få det bättre.

Det finns all anledning att se över hur vi i fortsättningen ser över tillsättande av överförmyndaren. Kanske genom till exempel inrättande av en överförmyndarnämd. Det Finns för och nackdelar med allt. Fördel med enbart överförmyndare kan vara kortare handläggningstider och fördel med nämndorganisatiion är fler erfarenheter och infallsvinklar och en minskad arbetsbörda på överförmyndaren. Men det finns all anledning att diskutera formerna för hur vi sköter uppdraget i kommunen i framtiden. Det är inte enbart de senaste dagarnas diskussion som ligger till grund för detta då även revisorerna har haft synpunkter på hur överförymndarskapet har fungerat i Katrineholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: