Familjecentral, parkeringsdäck och 100 års firande.

På gårdagens kommunfullmäktige hade vi hela 13 stycken förstudier på dagordningen som sen skulle vidare till kommunstyrelsen. Bland annat fanns en förstudie om att inrätta en familjecentral. Från vänsterpartiet välkomnade vi förstudien bland annat för att det idag inte finns en öppen förskola i Katrineholm i kommunal regi.

Förutom att familjecentraler fungerar förebyggande ur ett hälsoperspektiv och fångar upp och tillgodoser behoven hos barnfamiljer så blir en familjecentral även en mötesplats som också främjar integrationen i kommunen där föräldrar med olika bakgrund kan träffas, umgås och dela erfarenheter och hitta nya vänner.

En annan förstudie gällde byggande av ett parkeringsdäck på norr över parkeringen mellan stadshotellet och bron. Från vänsterpartiet ville vi att det skulle göras en jämförelse mellan vad det kostar att bygga fler plan på en och samma gång jämfört med att göra det senare och vi ville även ha en kalkyl för driftskostnaden vilket vi också yrkade. Förslaget röstades dock ner av majoriteten.

När det gällde förstudien om Katrineholms 100 års firande 2017 så hade vi synpunkter på att det är återbetalda AFA pengar som används. Det är pengar som personalen indirekt har bidragit till genom att sjukfrånvaron totalt i landet varit lägre än vad prognoserna talat för. Att spendera dessa medel på en hundraårsfest är inte ansvarsfullt. Jag ser hellre att de pengarna kommer kommunens personal tillgodo genom personalbefrämjande åtgärder. Själva 100 årsfirandet har vi inget emot och ser fram emot det.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: