Om rivningen av Djulö skola

På dagens kommunstyrelsemöte var ärendet om rivning av Djulö skola

och försäljning av marken på dagordningen. Jag ställde ett antal frågor om huruvida man hade gjort någon utredning för att se om man skulle kunna använda byggnaderna och marken till någon verksamhet och om det fanns en kalkyl för vad det skulle kosta för att renovera byggnaderna. Det hade man inte gjort. Då det inte heller verkar vara någon byggherre som ligger i startgroparna för att bygga på området, vilket var det svar som jag fick på en direkt fråga, så beslöt jag och företrädarna från Centerpartiet och Miljöpartiet att yrka på en återremiss av ärendet för att utreda om det finns andra alternativ innan man beslutar sig för en rivning och försäljning. Återremissen röstades dock ned av majoriteten och SD. Här nedan kan du läsa yrkandet på återremiss.

Djulö skola är en av Katrineholms äldre byggnader med en egen historia. Då det inte finns så många äldre byggnader bevarade i staden eller stadsnära, så finns det anledning att undersöka möjligheterna att bevara skolbyggnaden åt eftervärlden.

Det kan inte brådska med att utlämna fastigheten till försäljning, eftersom det är mer än ett år sedan markbytesavtalet hävdes och försäljningen ska ske via anbud.

Mot bakgrund av detta yrkade vi från Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att ärendet skulle återremitteras för att undersöka möjligheterna att flytta skolhuset, plocka ner fastigheten eller se om skolbyggnaden kan ingå i byggnationen.

Då vi inte fick gehör för yrkandet om återremiss reserverar vi oss mot beslutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: