Befolkningsökning tack vare invandring.

Eskilstuna Kuriren hade en utomordentlig skarp och klar ledare idag om paradoxen i Katrineholm där den socialmoderata majoriteten, oftast genom kommunstyrelsens ordförande, slår sig för bröstet och tar åt sig äran för befolkningsökningen samtidigt som man är uttalade motståndare till flyktingmottagning och invandring. Det är just tack vare nettoinvandringinen som kommunens befolkning har ökat.

Enligt SCB så växte Katrineholm mellan 2013 och 2014 med 338 invånare. Under samma tidsperiod flyttade 351 personer in till kommunen från utlandet.

För Vänsterpartiets del så spelar det inte, och ska förresten inte spela någon roll för någon, var människorna kommer ifrån. Vi välkomnar de som kommer hit. Men när det gäller majoriteten i Katrineholm, bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna, blir det alltmer tydligt att de inte är lika välkomnande.

Men de har tydligen inget emot att räkna in de i befolkningsunderlaget och låtsas om att befolkningsökningen beror på andra faktorer och deras egen förträffliga politik.

Läs ledaren i Eskilstuna Kuriren här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: