Resepolicy

Igår antog kommunstyrelsen i Katrineholm en reviderad resepolicy. Från20151120_121515 Vänsterpartiet och Miljöpartiet la vi ett gemensamt yrkande om att bland annat klimatkompensation vid flygresor skulle kvarstår, vilket majoriteten bestående av S och M ville ta bort, och att krav på att de bolag som anlitas skall ha kollektivavtal eller på annat sätt uppfyller krav som motsvarar kollektivavtal. Yrkandet röstades dock ned av S, M och SD. Liberalerna och C anslöt sig till vårt yrkande utom vad gäller skrivningen om handsfree. Längst ned finns en länk till handlingarna till kommunstyrelsen.

Yrkande Revidering av Policy för resor och transport i tjänsten.

Avsikten med policyn är att kommunens tjänstemän och förtroendevalda i tjänst, genom aktiva val ska färdas på ett sätt så att uppsatta miljömål främjas och nås. Vi förväntas uppträda som representanter för en trygg och säker kommun. Resorna skall vara trafiksäkra, kostnadseffektiva och miljöanpassade. Dessutom saknas skrivning om sociala aspekter som anställningsavtal och arbetsmiljö hos de bolag vi anlitar för resor i tjänsten och yrkar därför på följande förändringar i förslaget.

● Meningen flygresor ska klimatkompenseras ska stå kvar.

● Meningen I tjänsteärende, där cykel används, ska alltid cykelhjälm användas ska stå kvar

● Stryk meningen om undantag för mobiltelefonerande med handsfree.

● Lägg till på lämplig plats i texten vid resor i tjänsten ska endast bolag som tecknat kollektivavtal eller på annat sätt uppfyller krav som motsvarar kollektivavtal väljas Vi anser även att skrivningen om att taxiresor som komplement vid tåg/bussresor bör omarbetas eller strykas då den kan misstolkas som den nu är skriven.

Länk till kommunstyrelsens handlingar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: