Bevarande av Katrineholms Gamla Vattentorn

Vänsterpartiets kommunfullmäktigegrupp har lämnat in följande motion om bevarande av det Gamla Vattentornet i Katrineholm. Med tanke på turerna kring Djulö skola så kan det vara på sin plats att föregå att vi hamnar i en liknande situation.12931034_966392060142477_8040073453041225034_n

Motion om bevarande av Gamla vattentornet på norr.
Det Gamla vattentornet på norr är ett av Katrineholms kommuns få kvarvarande byggnader från början av förra seklet. Den är dessutom ett landmärke som syns från långt håll och är ur ett kulturhistoriskt perspektiv väl värd att bevara. Genom åren har diskussionerna förts om vad som ska hända med tornet. Förslag om allt från restauranger till fyrtorn har lagts fram men inget av dessa förslag har förverkligats, troligen för att föreslagna verksamheter inte kunnat bära kostnaderna. För att inte hamna i samma situation som med gamla Djulöskola som nu riskerar att rivas eller flyttas så föreslår vi att kommunen tittar på möjligheten att bevara det Gamla vattentornet genom att låta det ingå i eventuella framtida byggnadsplaner på området. Gamla vattentornet skulle kunna bli en integrerad del av en eventuell byggnad eller ett kvarter på området. Mobilia i Malmö är ett exempel på hur gamla byggnader delvis bevarats samtidigt som de byggs till och får ny funktion.

Vi yrkar att:
Kommunfullmäktige beslutar att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda möjligheten att bevara Gamla vattentornet genom att låta det bli en integrerad del av en eventuell framtida byggnad eller kvarter i området.

Tony Rosendahl (V)​ Olof Carlsson (V)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: