Energiöverenskommelsen

Gårdagens energiöverenskommelse tolkas olika beroende på vem manFoto: Tony Rosendahl frågar. Vem som får rätt i slutändan återstår att se men det är uppenbart att överenskommelsen innehåller en brasklapp om kärnkraften Med möjlighet till utbyggnad av nya reaktorer. Själv anser jag att kärnkraften ska fasas ut i den takt som den kan ersättas med förnyelsebara energikällor och då blir det svårt också att sätta ett exakt datum men det gäller också att man satsar på forskning och utveckling av de förnyelsebara energikällorna.

För en mer djupgående analys av överenskommelsen läs gärna vad min partikamrat Mikael Von Knorring skriver.

https://vansterteknik.wordpress.com/2016/06/11/fossiloverenskommelsen-ar-har/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: