Friskvård

 Vänsterpartiets kommunfullmäktigegrupp har lämnat in följande motion om friskvård för kommunens anställda.

Motion till Katrineholms kommunfullmäktige – Friskvård för kommunens anställda

I juni 2007, i samband med fullmäktiges beslut kring organisationsförändringar, la Vänsterpartiet fram ett tilläggsyrkande som antogs av kommunfullmäktige, kommunens högst beslutande organ. Vänsterpartiet yrkade att:

En partsammansatt grupp bestående av representanter för personalkontoret och de fackliga organisationer vars medlemmar berörs tillsätts för att utarbeta riktlinjer för en enhetlig friskvårdspolicy inom kommunen där samtliga anställda har tillgång till friskvård samt att de anställda ges ett individuellt inflytande över densamme.

Tilläggsyrkandet lades fram av Vänsterpartiet för att försäkra att kommunens anställda även i fortsättningen skulle få tillgång till en god friskvård med möjlighet till eget inflytande över densamme.

Idag kan vi konstatera att kommunen verkar sakna en friskvårdspolicy för sina anställda samt att den friskvård som finns varierar från förvaltning till förvaltning om det överhuvudtaget existerar.

En enhetlig friskvårdspolicy där alla anställda ges samma möjlighet till friskvård är viktig för den enskilde och bidrar till bättre hälsa och välmående och förebygger sjukdom Det leder i sin tur till minskade sjuktal.

Vi yrkar att:

En enhetlig friskvårdspolicy arbetas fram i enlighet med motionens intentioner och det beslut som togs i Katrineholms kommunfullmäktige 2007.

 Tony Rosendahl (V)           Olof Carlsson (V)

 Katrineholm 17/8-2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: