Motion till Katrineholms kommunfullmäktige om den politiska organisationen.

Följande motion om den politiska organisationen i Katrineholm har gemensamt lämnats in till kommunfullmäktige av Liberalerna, Centerpartiet, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och KD.

Motivering
Sedan arvodeskommittén avskaffades finns det inte längre någon oberoende, självständig, politisk arena för att föra samtal om den politiska organisationens arbetsformer och ersättningar. Det är en stor brist. Som det varit de två sista valperioderna har t.ex. oppositionen fått en ”pott” att hantera internt mellan oppositionspartierna. Det har inte varit bra utan vi anser att arvoderingarna ska tagas fram av tvärpolitisk arvodeskommitté innan valet.

Inför kommande mandatperiod är det viktigt att slå fast spelreglerna för den politiska organisationen. Det behöver läggas fast principer för gruppledarnas arbetsförhållanden och ersättningar samt övriga ersättningar som utgår. Denna diskussion ska vara klar i god tid före valet, så att principerna är tydliga och inte förändras efter valdagen för att anpassas till valutslaget. 

Uppdraget att utföra genomgången ska göras av en tvärpolitisk arvodeskommitté, som senast ska ha ett förslag klart till kommunfullmäktige våren 2018.

Yrkande
Tillsätt en ny tvärpolitisk arvodeskommitté, vars första uppdrag är att utreda den politiska organisationen enligt motionens intentioner. Arbetet ska vara klart så att kommunfullmäktige kan anta förslaget våren 2018

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: