Undermåliga underlag

Undermåligt underlag. Insändare publicerad i Katrineholms Kuriren

Som ledamot i Katrineholms kommunstyrelse så vill man ha så fullständiga underlag som möjligt innan man fattar viktiga beslut. Som ledamot i Katrineholms kommunstyrelse förväntar jag mig betydligt bättre underlag än det underlag som vi som sitter i kommunstyrelsen fick förra onsdag när det gällde ärendet om omdisponering av investeringsanslag till Talltullen. Särskilt när projektet har svällt från budgeterade 6 miljoner kronor till hela 16,5 miljoner vilket förklarades av att kostnaderna hade blivit dyrare (vad som blivit dyrare framgick inte) och att man under resans gång hade kommit på fler saker man ville göra i Talltullen (vad det var för saker framgick inte heller). Hela underlaget till ärendet uppgick till knappt en halv a4 sida utan vare sig kalkyler, kartor eller ritningar. Kostnadskalkylerna fick vi i oppositionen efter påpekande cirka 20 minuter innan beslut skulle fattas.

Med tanke på att kostnaderna för projektet dragit iväg, och med det undermåliga underlaget vi fick, var det naturligt i det läget att rösta nej till omdisponeringen av investeringsmedel.

Tony Rosendahl
Gruppledare för Vänsterpartiet.
Katrineholm 28/2–2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: