Motion om parkeringshus

Vänsterpartiets fullmäktigegrupp har lämnat in följande motion om en förstudie av parkeringshus. Bakgrunden är att Katrineholms kommun ligger i startgroparna för att anta en ny trafik och parkeringsstrategi samtidigt som vi är inne i en fas av förtätning av centralorten. En förtätning innebär att vi kommer att behöva ta parkeringsplatser i anspråk för nybyggnation. Med vårt förslag så frigör vi plats i centrum för förtätning samtidigt som vi behåller parkeringsplatser.

Motion till Katrineholms kommunfullmäktige

Uppdrag om förstudie av parkeringshus

Katrineholms kommun ligger i startgroparna för att anta en ny trafik och parkeringsstrategi samtidigt som vi är inne i en fas av förtätning av centralorten. En förtätning av centrum innebär att vi kommer att behöva ta parkeringsplatser i anspråk för nybyggnation. Kommunens ambition är att prioritera gång, cykel och kollektivtrafik i centrum vilket är viktigt ur ett miljöperspektiv, men vi ser också att detaljerna kring bilismen och parkering i centrum skapar behov av praktiska lösningar. Utöver det som föreslås i trafik och parkeringsstategierna anser vi från Vänsterpartiet att det kommer att finnas ett behov av ett nytt parkeringshus i framtiden. Vi har tagit beslut om ett parkeringshus på norr för först och främst pendlarparkering. Vi vill redan nu utreda förutsättningarna om ytterligare ett parkeringshus i centrum på södra sidan av järnvägen.

Vi yrkar att:

Kommunstyrelsen får uppdrag att inleda en förstudie om lämplig placering av ett parkeringshus centralt på södra sidan av järnvägen samt att ta fram kostnadskalkyler.

 

Tony Rosendahl (V)           Olof Carlsson (V)

 

Katrineholm 21/08 – 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: