Vänsterpartiet stödjer inte tiggeriförbud.

Den socialmoderata majoriteten har aviserat att man vill införa ett tiggeriförbud i Katrineholms kommun så snart som möjligt och låter kommunledningsförvaltningen utreda möjligheterna. Man sneglar på beslutet som togs nyligen i Vellinge och tar draghjälp av moderaternas förslag på nationellt tiggeriförbud.

Vänsterpartiet kommer inte att stödja förslaget. Det är ingenting annat än billig och smaklös plakatpolitik och löser på inga sätt några problem. Och hur skall ett sådant förbud konstrueras.? Vad räknas som tiggeri? Det har ingen kunnat svara på. De juridiska aspekterna viftar man bort. Rumänien och Bulgarien måste pressas för att ta hand om sina medborgare, ja, men ett tiggeriförbud i Katrineholm lär inte påverka regeringarna i Bukarest och Sofia. På vilket sätt hjälper ett förbud den som tigger? På inget sätt alls! Man löser ingenting genom att stigmatisera fattigdom och de som tigger!

Utöver detta uppmanar den socialdemokratiska ledningen i Katrineholm anhöriginvandrare att söka sig någon annanstans och ordnar ett undermåligt mottagande i förhoppning om att de ska söka sig vidare.

S ledningen i Katrineholm befinner sig idag värderingsmässigt i en utförsbacke. Tiggeriförbud samt direkta uppmaningar till anhöriginvandrare att söka sig någon annanstans. Någonstans har det gått väldigt snett i det socialdemokratiska partiet i Katrineholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: