Kalkonaffär och valfläsk

Vänsterpartiet röstade nej på onsdagens kommunstyrelsemöte till att köpa ut pizzerian i stadsparken. C och Mp röstade också nej och vi lämnade in en gemensam reservation. Invändningarna kan sammanfattas i följande punkter.

• Beloppet är i praktiken en ersättning som kommunen går in och betalar för näringsidkarens uteblivna vinst vid den försäljning av rörelsen som inte blev av.

• Vi Ifrågasätter huruvida skattepengar ska användas på detta sätt att gynna en enskild näringsidkare.

• Vi hänvisar till kommunallagens likabehandlingsprincip.

• Medel från välfärdsfonden som är avsedda för välfärdsutveckling i kommunen ska inte användas till den här typen av affärer.

• Underlaget till förslag till beslut var både bristfälligt med för lite information och bakgrund samt skickades ut sent till kommunstyrelsens ledamöter.

• Ekonomichefen förklarade också vid detta sammanträde att det är viktigt att vårda resultatet, det vill säga se till att hålla nere kostnaderna i syfte att ha reserver inför kommande år.

Tidpunkten kan man undra över också då det är planerat att den nya restaurangen ska öppna till sommaren 2018, några månader innan valet. Valfläsk någon? Med tanke på alla frågetecken som finns kring affären och tillvägagångsättet så verkar det vara rena rama kalkonaffären.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: