Reservation avseende exploateringsavtal

Har skickat in en reservation nu angående ärendet om gamla brandstationen som vi hade på dagordningen på kommunstyrelsen i onsdags.

Reservation Kommunstyrelsen. Exploateringsavtal avseende Abborren
Vänsterpartiet har från början motsatt sig den här affären. Redan i Januari 2017 när förslaget om att förvärva fastigheten från KFAB behandlades i kommunfullmäktige hade vi synpunkter på hur hanteringen av affären sköttes. Från Vänsterpartiets sida ville vi först och främst behålla fastigheten i kommunal regi för att i framtiden kunna bygga hyreslägenheter då fastigheten ligger i ett centralt strategiskt läge. Redan då fick vi information om att det fanns privata aktörer som var intresserade av fastigheten vilket resulterade i att Samhällsbyggnadsförvaltningen kontaktade kommunen för att köpa loss fastigheten från KFAB för att sen sälja den vidare. KFAB fick 5,7 miljoner för försäljningen och kommunen har idag sålt fastigheten vidare för 12,3 miljoner och därmed gjort en vinst på det kommunala fastighetsbolagets bekostnad. Vi kan inte se det här som något annat än en utdelning från KFAB som kommunen har gjort. Från Vänsterpartiets sida är vi starkt kritiska till hur hela affären har skötts.

Jag yrkade avslag på förslaget till beslut.

Då jag inte fick gehör för mitt yrkande reserverar jag mig mot beslutet.

Tony Rosendahl (V)
Katrineholm 24/1 – 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: