Dags att städa i kommunal regi!

Foto. Tony Rosendahl
Vänsterpartiets kommunfullmäktigegrupp har lämnat in följande motion om att återta städningen i kommunal regi.
 
Motion- Återkommunalisera städningen
På våren 2009 beslutade majoriteten i Katrineholms kommunfullmäktige att privatisera den kommunala städningen. Det var ett beslut som togs utan konsekvensanalyser och underlag. Sedan dess har ett antal bolag haft i uppdrag att sköta den kommunala städningen med varierande resultat. Vi har också sedan dess kunnat ta del av olika vittnesmål om hur städningen har fungerat, om hur stressad personal tvingas städa lokaler på snålt tilltagna tider och hur detta påverkar människors hälsa och kvalitén i städningen. Kommunen har själv inte heller varit nöjd med städningen.
Att ta tillbaka städningen i egen regi skulle ge många fördelar. Vi skulle få en sammanhållen syn på städningen inom hela kommunens verksamhet. All lokalvård kan då bedrivas utifrån kommunens mål om goda arbetsförhållanden för personalen, om heltid som norm, om hög kvalitet inom alla verksamheter och utan vinstintressen. Då får vi bättre kontroll över både organisation, ekonomi och arbetsmiljö.
Vi yrkar att:
Kommunfullmäktige beslutar att återta städningen i egen regi.
Tony Rosendahl
Anita Johansson
Thomas Selig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: