Studiebesök på ”Elkullen”

Idag var jag, tillsammans med Vänsterpartiets klimatpolitisketalesperson Jens Holm, samt riksdagsledamoten Kent Persson (V), på ett studiebesök på ETC.s egen elkulle här i Katrineholm. Ni vet den där kullen med en massa vindsnurror och solceller.

Under hösten så kommer Vänsterpartiets riksdagsgrupp att lägga fram en klimatmotion om 100 % förnybar energi inför Sveriges riksdag. Inför denna motion ville Vänsterpartiets klimatpolitiske talesperson, Jens Holm, samt riksdagsledamoten Kent Persson, göra ett studiebesök på ”elkullen” i Katrineholm. Kullen är, enligt Jens Holm, ett intressant exempel på hur man kan producera egen el. Kent Persson instämmer och tycker att ”Det här är den mest intressanta anläggningen vi har i Sverige.

Elkullen drivs av företaget Egenel som är lite grann av en experimentverkstad där man provar olika sätt att producera egen el med olika modeller av vindkraftverk och solceller. Du kan läsa mer om företaget och deras verksamhet på följande länk.

http://egenel.etc.se/

Här är lite bilder från besöket:

Ovan: Jens Holm och Kent Persson

Varmvattenberedare

Olika modeller av vindsnurror

Garagelänga under uppbyggnad för elbilar

Garagelängan

Läs mer om studiebesöket på följande länk.

http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.1541515

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: