På G i höst

Då var man tillbaks på jobbet igen efter några veckors ledighet. Bloggen har inte uppdaterats så ofta under tiden men förhoppningsvis blir det lite oftare mellan uppdateringarna nu. Politiskt inom vänsterpartiet så kommer det att hända en en del under hösten. Lars Ohly håller sitt sommartal nu på Söndag i Gnesta. Det blir lite musikalisk underhållning och inläggg från andra talare. Mellan 12-14 på torget om någon vill åka och lyssna. Vänsterpartiet håller sin kongress efter årskiftet och den stora frågan blir partiledarskapet. Kommer kongressen att rösta igenom ett tudelat partiledarskap och vilka kommer man att välja till partiledare? Just nu finns fyra kandidater. Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson, Hans Linde och Lars Ohly. Det kommer att motioneras friskt under hösten runtom i landet bland medlemmar och föreningar (Motioner till kongressen alltså. Inte friskis och svettis) misstänker jag. Själv skulle jag gärna se fler kvinnor (Rossana Dinamarca och Josephin Brink t.ex.) bland kandidaterna. 

Distriktet håller en nomineringskonferens den 26/9 och vår lokalförening i Katrineholm håller medlems och nomineringsmöte den 28/8. Kolla vår hemsida för mer detaljer. http://katrineholm.vansterpartiet.se/  Det är också dags under hösten att ta ställning i regionfrågan. Vi kommer at diskutera den på medlemsmötet och distriktet kommer att ta ställning när remissvaren från föreningarna har kommit in.  I Katrineholm fortsätter vi arbeta i vår roll som vänsteropposition mot majoriteten genom både det parlamentariska och utomparlamentariska arbetet.

Vi ses och hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: