Ohlys beslut

Igår kom beskedet att Lars Ohly inte ställer upp som kandidat när kongressen i januari väljer en ny partiledare eller partiledarduo. Det är ett klokt beslut. Lars Ohly har varit en skicklig debattör i de politiska debatterna och en duktig retoriker. Han arbetade hårt under valrörelsen för ett regeringsskifte och var tillsammans med Maria Wetterstrand från Miljöpartiet det kanske vassaste kortet i den rödgröna trion, Men:

Valet blev ett nederlag och opinionssiffrorna har fortsatt att dala. Om trenden fortsättter riskerar Vänsterpartiet att hamna utanför riksdagen i nästa val. Då måste något göras. Hela partiledningen har naturligtvis ett kollektivt ansvar men det ansvaret ligger extra tungt på partiledaren. Då är det dags att lämna staffettpinnen vidare och låta nya förmågor ta över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: