Nyamko Sabuni om SFI

”Det finns ingen annan skolform i Sverige som har fått förfalla så som SFI har gjort” påstår Nyamko Sabuni som själv är ansvarig minister för just SFI. Frågan är i så fall varför hon som ansvarig minister har låtit det ske. Generellt håller SFI en bra kvalité i Katrineholm även om det alltid finns utrymme för förbättringar. Hur det ser ut i andra kommuner kan jag inte uttala mig om men om det är så som Nyamko påstår så är det ingenting annat än resultatet av hennes och regeringens insatser på området. De har haft fem år på sig att rätta till bristerna. Varför har man i så fall ingenting gjort om det är så förfärligt som hon påstår? Nyamko Sabuni tillhör den skaran av borgerliga politiker som inte tar till sig de forskningsresultat som visar att privat inte alltid är bäst. Man kan fråga sig om regeringen medvetet vill köra SFI i botten för att få en anledning att privatisera den av ideologiska skäl?

Läs gärna inlägget om SFI på länken nedan.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/09/sfi-har-brist-pa-larare-inte.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: