Sodexo bedömde sin egen städinsats-Kommunen förlängde avtalet

Service och tekniknämnden har på uppdrag av den socialmoderata majoriteten beslutat att förlänga städavtalet med skandaldrabbade företaget Sodexo. Ingenting förvånansvärt egentligen då  man gör det av prestigeskäl och ingenting annat. Den besparing och kvalitetsökning som man argumenterade för från S sida blev det inget av. Mer anmärkningsvärt är det att argumentet och grunden för att förlänga avtalet bygger på en enkätundersökning som man har låtit företaget göra självt om kvaliten på städningen. De har kommit fram till att den är god och ger den 3 av fyra möjliga poäng. Trodde man verkligen att de skulle komma fram till något annat eller redovisa brister? ”Jo, ni förstår Katrineholms kommun. Nu har vi undersökt kvalitén på vår städning av kommunens lokaler och funnit att den är bristfällig. Ni gör bäst i att anlita någon annan eller ta tillbaks det i egen regi.” Nej, skulle aldrig hända. Självklart undersöker man själv eller låter någon oberoende göra det. Kommunen borde aldrig ha lagt ut städningen på entrepenad!

Här är länken till tidningsartikeln. Vänsterpartiet har tyvärr ingen representant i Service och tekniknämnden.

http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.1245180

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: