Apropå SN.s rankinglista

Jag håller i min hand ett kort. Det var ett kort som kom med posten idag. Man skulle till och med kunna säga att den kom på beställning med tanke på diskussionen om företagsrankingen i kommunerna. Kortet har Svenskt Näringsliv som avsändare och den har Vänsterpartiet i Katrineholm som mottagare. Vänsterpartiet i Katrineholm är en politisk förening och betraktas tydligen som ett företag av SN.

Kortet gör reklam för SN.s nya internetsajt foretagsklimat.se. Det är en sajt som skall ge information om företagsklimatet och företagande i respektive kommun. Jag skrev tidigare på min blogg att rankinglistan är en politisk lista med blåa kommuner i topp och att det inte bara är kommunernas service och bemötande som man beaktar på SN när man gör listorna utan man väger även in ideologiska och politiska aspekter i bedömningen t.ex. hur mycket av den kommunala verksamheten som har privatiserats. En del håller inte med mig i min bedömning.

På kortet som kortfattat informerar om den nya sajten finns ett par frågeställningar:Var tycker företagarna att de får bäst service? samt: Vilka kommuner lägger ut mest på entrepenad? SN gör helt klart en koppling mellan företagsklimat och graden av offentlig verksamhet som privatiseras dvs man gör en ideologisk och politisk koppling.

Är det någon som fortfarande tror att det inte finns politska motiv bakom när man tar fram rankinglistan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: