Vi behöver minska löneklyftorna!

Följande yrkande lämnade jag på gårdagens personalutskott gällande löneprioriteringar 2017. Jag var också starkt kritisk till att vi fick underlaget till beslutet vid sittande bord vilket gjorde att det inte fanns tid att sätta sig in i ärendet djupare och förbereda eventuella synpunkter eller frågor. Som beslutsfattare är det viktigt att vi får handlingarna i god tid före möten. Det handlar om respekten för den demokratiska processen helt enkelt. Vänsterpartiet vill minska löneklyftorna i kommunen, inte öka de.

Yrkande. Löneprioriteringar 2017

En lönesatsning på lärare och sjuksköterskor är lovvärd, speciellt på de lärare som inte omfattades av det statliga lärarlönelyftet. Det finns dock andra yrkesgrupper i kommunen som man bör titta på om man vill behålla och rekrytera personal. Det kan handla om undersköterskor, barnskötare, personliga assistenter med flera. Problemet i kommunen är inte för liten lönespridning. En kommunal lönepolicy ska syfta till att minska löneklyftorna, inte öka de.

Jag yrkar att:

Prioriteringen görs om för att inkludera fler yrkesgrupper i lönesatsningen enligt ovan.

Tony Rosendahl (V)
Katrineholm 15/3–2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: