Vänsterpartiets Budgetförslag för Katrineholm 2014

Vänsterpartiets budgetförslag för Katrineholms kommun är nu klar och är en ideologiskt stark budget med flera välfärdssatsningar.

Vänsterpartiet föreslår bland annat:

Återuppta projektet Heltid en rättighet-Deltid en möjlighet.

Påbörja arbetet under 2014 för att utjämna löneskillnader mellan kvinnor och män och höja de lägsta lönerna för att minska löneklyftorna i kommunen.

Fasa ut FAS-3 och istället satsa på att skapa kommunjobb med en anställningsgrad på 100 % under projektnamnet Välfärdsjobb som dels skulle förstärka den kommunala sektorn med fler händer i verksamheterna samt hjälpa människor som idag är arbetslösa att komma i egen försörjning.

Se över behovet av och stärka insatserna för barn med särskilda behov.

Minska gruppstorlekarna i förskolan

Skolan skall erbjuda samtliga elever hjälp med läxläsning och organisera det inom ramen för eller i anslutning till skoldagen.

Modersmålsundervisningen skall organiseras på sådant sätt att alla elever som har rätt eller är i behov av modersmålsundervisning har möjlighet att delta.

Arbeta fram ett nytt förslag till förskoleavgifter som inte drabbar arbetslösa och föräldralediga med oskäliga avgiftsnivåer och se över personalbehovet.

Utveckla fritidsgårdsverksamheten i kommunens kransorter.

Vi vill införa ett antal ungdomspraktikplatser i kommunen med avtalsenliga löner. Försök i andra kommuner med liknande platser har resulterat i att de flesta ungdomarna som haft praktik har fått fortsatt anställning hos kommunen, hittat andra arbetsgivare eller gått vidare till högre studier. Förutom arbetslivserfarenhet, nya kontakter och ökat självförtroende får man dessutom en skälig lön. Alltför ofta utnyttjas praktikplatser som ett sätt att få billig arbetskraft och vid praktiktidens slut är man återigen hänvisad till arbetslöshet. Vi öronmärker 5 miljoner kronor till projektet.

Påbörja avskaffandet av delade turer och på så sätt starta en höjning av personaltätheten inom vård och omsorg.

Läs hela budgetförslaget:

Budget 2014 Vänsterpartiet Katrineholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: